Τοποθεσία
Το Φαληράκι είναι διάσημο για τη μεγαλύτερη αμμώδη παραλία στο νησί της Ρόδου και την μεγαλύτερη οργανωμένη παραλία σε όλη στην Ελλάδα.

Στην πραγματικότητα η παραλία, διασχίζει περίπου 4 χλμ και εχει  περισσότερες από 4000 Ξαπλωστρες παραλίας και διαθετει μεγαλη ποικιλία απο θαλασια σπορ.Το Φαληρακι εχει αλλες πέντε παραλιες που ικανοποιούν ακόμη και τον πιό απαιτητικό επισκέπτη.

Η παραλία  Καθαρά που συνδυάζει  βράχωδη καθως και αμμωδη χαραχτηριστικά , είναι πιθανώς η πιό γραφική στο νησί και επίσης είναι η περιοχή  γνωστή για την παραλία γυμνιστών που βρίσκεται δίπλα στον κόλπο kathara.

Η παραλία μοναδικής φυσικής ομορφιάς του Anthony Quinn που εγινε διάσημη στους κινηματογράφους όπως «Τα κανονια Navarone» και «Τη διαφυγή σε Αθηνά». Άλλες παραλίες ειναι η Καλιθέα, η παραλία Λαδικ'ο, με τη σπηλιά και τα αρχαίο φρούριο του Ερημοκάστρου, καθως και η παραλία χαλικιών Τραγανού.
 
Όλες αυτές οι παραλίες τις έχουν απονεμηθεί απο το περιβαλλοντικό βραβείο σημαιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μπλε Σημαίες για τις καθαρές ακτές και τα μπλε καθαρά νερά τους.

Η πόλη της Ρόδου είναι μόλις 13χλμ (20 λεπτα. με το δημόσιο λεωφορείο ή 10 λεπτα. με ένα ταξί) όπου μπορείτε να επισκεφτείτε εκει την  μοναδική μεσαιωνική πόλη, (Παλαιά Πόλη) οπου ειναι και η  μεγαλύτερη κατοικημένη μεσαιωνική πόλη  στην Ευρώπη, και εχει  χαρακτηρισθεί από την ΟΥΝΕΣΚΟ ως μνημείο  πολιτισμικής κληρονομιάς.